Pasta with Sliced Franks in Tomato Sauce, canned entree - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 90 kcal | - | |
Białko | 4.37 g | 8.7% DV | 194% D |
Tłuszcz | 2.38 g | 3.1% DV | |
Węglowodany | 12.7 g | 4.6% DV | |
Skrobia | 3.78 g | - | |
Cukry | 3.17 g | - | |
Błonnik | 1.6 g | 5.7% DV | 127% D |
Woda | 78.2 g | - | |
Popiół | 2.36 g | - | |
Sód | 287 mg | 12% DV | |
Cholesterol | 9 mg | 3% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 12 mg | 2.2% DV | 48.48% D |
Kwas foliowy | 49 ug | - | - |
Witamina A | 198 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.5% DV | 144% D |
Witamina B12 | 0.19 ug | 7.9% DV | 176% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.07 mg | 5.3% DV | 118% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.16 mg | 7.2% DV | 161% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.24 mg | 4.8% DV | 107% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 4.3% DV | 95.42% D |
Witamina C | 3.8 mg | 4.2% DV | 93.83% D |
Witamina D | 16 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.6 ug | 1.3% DV | 29.63% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 110 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 27 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 40 ug | - | - |
Kwas foliowy | 13 ug | 3.3% DV | 72.22% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 13 ug | 1.4% DV | 32.1% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.4 ug | 2% DV | 44.44% D |
Witamina E | 0.74 mg | 4.9% DV | 110% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 60 mg | 4.6% DV | 103% D |
Miedź | 0.14 mg | 15% DV | 336% D |
Żelazo | 0.91 mg | 5.1% DV | 112% D |
Magnez | 14 mg | 3.3% DV | 74.07% D |
Mangan | 0.13 mg | 5.6% DV | 125% D |
Fosfor | 43 mg | 3.4% DV | 76.44% D |
Potas | 191 mg | 4.1% DV | 90.31% D |
Selen | 8 ug | 15% DV | 323% D |
Sód | 287 mg | 12% DV | 277% D |
Cynk | 0.52 mg | 4.7% DV | 105% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.28 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.9 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.05 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.47 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.26 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 12.7 g | 4.6% DV | |
Skrobia | 3.78 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.36 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 9 mg | 3% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 78.2 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central