BURGER KING, CROISSAN'WICH with Egg and Cheese - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 283 kcal | - | |
Białko | 10.35 g | 21% DV | 146% D |
Tłuszcz | 15.78 g | 20% DV | |
Węglowodany | 24.79 g | 9% DV | |
Skrobia | 17.56 g | - | |
Cukry | 4.03 g | - | |
Błonnik | 0.7 g | 2.5% DV | 17.67% D |
Woda | 46.4 g | - | |
Popiół | 2.68 g | - | |
Sód | 650 mg | 28% DV | |
Cholesterol | 139 mg | 46% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.24 mg | 20% DV | 143% D |
Witamina B12 | 0.53 ug | 22% DV | 156% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.43 mg | 33% DV | 232% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.05 mg | 13% DV | 90.64% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.83 mg | 17% DV | 117% D |
Witamina B6 | 0.12 mg | 6.9% DV | 48.64% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 9.5 ug | 7.9% DV | 55.95% D |
Więcej... ❯
Tokoferol beta | 0.06 mg | - | - |
Tokoferol delta | 1.83 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 4.74 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 1.11 mg | 7.4% DV | 52.3% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 8 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 231 mg | 18% DV | 126% D |
Miedź | 0.07 mg | 8.2% DV | 58.11% D |
Żelazo | 1.9 mg | 11% DV | 74.6% D |
Magnez | 17 mg | 4% DV | 28.61% D |
Mangan | 0.23 mg | 9.9% DV | 69.75% D |
Fosfor | 249 mg | 20% DV | 141% D |
Potas | 168 mg | 3.6% DV | 25.26% D |
Selen | 22.2 ug | 40% DV | 285% D |
Sód | 650 mg | 28% DV | 200% D |
Cynk | 1.04 mg | 9.5% DV | 66.82% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.45 g | - | |
Arginina | 0.48 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.77 g | - | |
Cysteina | 0.2 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.57 g | - | |
Glicyna | 0.34 g | - | |
Histydyna | 0.26 g | - | |
Izoletyda | 0.49 g | - | |
Leucyna | 0.87 g | - | |
Lizyna | 0.55 g | - | |
Metionina | 0.23 g | - | |
Fenyloalanina | 0.53 g | - | |
Prolina | 0.88 g | - | |
Seryna | 0.65 g | - | |
Treonina | 0.36 g | - | |
Tryptofan | 0.1 g | - | |
Tyrozyna | 0.39 g | - | |
Walina | 0.61 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.27 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.27 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.6 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.44 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.03 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.15 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.18 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.1 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.35 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.72 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.15 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.16 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 24.79 g | 9% DV | |
Fruktoza | 0.89 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.64 g | - | |
Laktoza | 1.71 g | - | |
Maltoza | 0.8 g | - | |
Skrobia | 17.56 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.68 g | - | |
Cholesterol | 139 mg | 46% DV | |
Woda | 46.4 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central