Bread, wheat, sprouted, toasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 205 kcal | - | |
Białko | 14.3 g | 29% DV | 279% D |
Tłuszcz | 0 g | 0% DV | |
Węglowodany | 36.82 g | 13% DV | |
Cukry | 2.86 g | - | |
Błonnik | 5.7 g | 20% DV | 199% D |
Woda | 46.61 g | - | |
Popiół | 2.26 g | - | |
Sód | 515 mg | 22% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 16.2 mg | 2.9% DV | 28.74% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 5 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.2 mg | 17% DV | 165% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.09 mg | 6.6% DV | 64.54% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.53 mg | 16% DV | 154% D |
Witamina B6 | 0.21 mg | 12% DV | 121% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.2 ug | 1% DV | 9.76% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 3 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.36 mg | 2.4% DV | 23.41% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Miedź | 0.23 mg | 25% DV | 245% D |
Żelazo | 2.06 mg | 11% DV | 112% D |
Magnez | 71 mg | 17% DV | 165% D |
Fosfor | 192 mg | 15% DV | 150% D |
Potas | 215 mg | 4.6% DV | 44.63% D |
Selen | 32.6 ug | 59% DV | 578% D |
Sód | 515 mg | 22% DV | 218% D |
Cynk | 1.36 mg | 12% DV | 121% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 36.82 g | 13% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.26 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 46.61 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central