Peppers, sweet, green, cooked, boiled, drained, with salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 26 kcal -
Białko 0.92 g 1.8% DV 142% D
Tłuszcz 0.2 g 0.3% DV
Węglowodany 6.11 g 2.2% DV
Cukry 3.19 g -
Błonnik 1.2 g 4.3% DV 330% D
Woda 91.87 g -
Popiół 0.9 g -
Sód 238 mg 10% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 7.4 mg 1.3% DV 103% D
Kwas foliowy 16 ug - -
Witamina A 468 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.06 mg 4.9% DV 378% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.03 mg 2.3% DV 178% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.48 mg 3% DV 229% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.08 mg 1.6% DV 122% D
Witamina B6 0.23 mg 14% DV 1054% D
Witamina C 74.4 mg 83% DV 6359% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 9.8 ug 8.2% DV 628% D
Karoten, alfa 26 ug - -
Karoten, beta 264 ug - -
Kryptoksantyna, beta 8 ug - -
Folate, food 16 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 16 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 23 ug 2.6% DV 197% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.5 mg 3.3% DV 256% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 9 mg 0.7% DV 53.25% D
Miedź 0.07 mg 7.2% DV 556% D
Żelazo 0.46 mg 2.6% DV 197% D
Magnez 10 mg 2.4% DV 183% D
Mangan 0.12 mg 5% DV 385% D
Fosfor 18 mg 1.4% DV 111% D
Potas 166 mg 3.5% DV 272% D
Selen 0.3 ug 0.5% DV 41.96% D
Sód 238 mg 10% DV 796% D
Cynk 0.12 mg 1.1% DV 83.92% D
Alanina 0.04 g -
Arginina 0.04 g -
Kwas asparaginowy 0.13 g -
Cysteina 0.02 g -
Kwas glutaminowy 0.12 g -
Glicyna 0.03 g -
Histydyna 0.02 g -
Izoletyda 0.03 g -
Leucyna 0.05 g -
Lizyna 0.04 g -
Metionina 0.01 g -
Fenyloalanina 0.03 g -
Prolina 0.04 g -
Seryna 0.04 g -
Treonina 0.03 g -
Tryptofan 0.01 g -
Tyrozyna 0.02 g -
Walina 0.04 g -

Źródła