Salad dressing, caesar dressing, regular - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 542 kcal | - | |
Białko | 2.17 g | 4.3% DV | 16.01% D |
Tłuszcz | 57.85 g | 74% DV | |
Węglowodany | 3.3 g | 1.2% DV | |
Cukry | 2.81 g | - | |
Błonnik | 0.5 g | 1.8% DV | 6.59% D |
Woda | 34.3 g | - | |
Popiół | 2.4 g | - | |
Sód | 1209 mg | 53% DV | |
Cholesterol | 39 mg | 13% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 15.6 mg | 2.8% DV | 10.47% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 34 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.01 mg | 0.8% DV | 3.08% D |
Witamina B12 | 0.03 ug | 1.3% DV | 4.61% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.01 mg | 0.8% DV | 2.84% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.04 mg | 0.3% DV | 0.92% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.08 mg | 1.7% DV | 6.13% D |
Witamina B6 | 0.03 mg | 1.5% DV | 5.43% D |
Witamina C | 0.3 mg | 0.3% DV | 1.23% D |
Witamina D | 5 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 105 ug | 87% DV | 322% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 2 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 9 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 9 ug | 1% DV | 3.69% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 1.85% D |
Witamina E | 4.74 mg | 32% DV | 117% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 48 mg | 3.7% DV | 13.62% D |
Miedź | 0.01 mg | 1.1% DV | 4.1% D |
Żelazo | 1.08 mg | 6% DV | 22.14% D |
Magnez | 2 mg | 0.5% DV | 1.76% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.7% DV | 6.1% D |
Fosfor | 19 mg | 1.5% DV | 5.61% D |
Potas | 29 mg | 0.6% DV | 2.28% D |
Selen | 1.6 ug | 2.9% DV | 10.73% D |
Sód | 1209 mg | 53% DV | 194% D |
Cynk | 0.11 mg | 1% DV | 3.69% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 3.85 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.02 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 28.97 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.14 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 13.33 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.2 g | - | |
Kwas behenowy | 0.2 g | - | |
Kwas masłowy | 0.02 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.84 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.47 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 21:5 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.3 g | 1.2% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.4 g | - | |
Betaina | 0.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 39 mg | 13% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 34.3 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central