Dynia surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 26 kcal -
Białko 1 g 2% DV 154% D
Tłuszcz 0.1 g 0.1% DV
Węglowodany 6.5 g 2.4% DV
Cukry 2.76 g -
Błonnik 0.5 g 1.8% DV 137% D
Woda 91.6 g -
Popiół 0.8 g -
Sód 1 mg 0% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 8.2 mg 1.5% DV 115% D
Kwas foliowy 16 ug - -
Witamina A 8513 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.05 mg 4.2% DV 321% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.11 mg 8.5% DV 651% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.6 mg 3.8% DV 288% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.3 mg 6% DV 458% D
Witamina B6 0.06 mg 3.6% DV 276% D
Witamina C 9 mg 10% DV 769% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 1.1 ug 0.9% DV 70.51% D
Karoten, alfa 4016 ug - -
Karoten, beta 3100 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 16 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 16 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 426 ug 47% DV 3641% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 1.06 mg 7.1% DV 544% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 21 mg 1.6% DV 124% D
Miedź 0.13 mg 14% DV 1085% D
Żelazo 0.8 mg 4.4% DV 342% D
Magnez 12 mg 2.9% DV 220% D
Mangan 0.13 mg 5.4% DV 418% D
Fosfor 44 mg 3.5% DV 271% D
Potas 340 mg 7.2% DV 556% D
Selen 0.3 ug 0.5% DV 41.96% D
Sód 1 mg 0% DV 3.34% D
Cynk 0.32 mg 2.9% DV 224% D
Alanina 0.03 g -
Arginina 0.05 g -
Kwas asparaginowy 0.1 g -
Cysteina 0 g -
Kwas glutaminowy 0.18 g -
Glicyna 0.03 g -
Histydyna 0.02 g -
Izoletyda 0.03 g -
Leucyna 0.05 g -
Lizyna 0.05 g -
Metionina 0.01 g -
Fenyloalanina 0.03 g -
Prolina 0.03 g -
Seryna 0.04 g -
Treonina 0.03 g -
Tryptofan 0.01 g -
Tyrozyna 0.04 g -
Walina 0.04 g -

Źródła