PIZZA HUT 12" Pepperoni Pizza, Hand-Tossed Crust - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 280 kcal | - | |
Białko | 12.86 g | 26% DV | 184% D |
Tłuszcz | 11.38 g | 15% DV | |
Węglowodany | 31.55 g | 11% DV | |
Skrobia | 22.85 g | - | |
Cukry | 3.67 g | - | |
Błonnik | 1.7 g | 6.1% DV | 43.37% D |
Woda | 41.35 g | - | |
Popiół | 2.87 g | - | |
Sód | 801 mg | 35% DV | |
Cholesterol | 26 mg | 8.7% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 204 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.32 mg | 27% DV | 190% D |
Witamina B12 | 0.68 ug | 28% DV | 202% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.27 mg | 21% DV | 149% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.03 mg | 25% DV | 180% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.47 mg | 9.3% DV | 66.71% D |
Witamina B6 | 0.15 mg | 8.9% DV | 63.87% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 8.5 ug | 7.1% DV | 50.6% D |
Więcej... ❯
Retinol | 56 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.05 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.58 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 1.75 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 57 ug | 6.3% DV | 45.24% D |
Witamina E | 0.75 mg | 5% DV | 35.71% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 155 mg | 12% DV | 85.16% D |
Miedź | 0.1 mg | 12% DV | 82.54% D |
Żelazo | 2.14 mg | 12% DV | 84.92% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 39.12% D |
Mangan | 0.37 mg | 16% DV | 113% D |
Fosfor | 218 mg | 17% DV | 125% D |
Potas | 207 mg | 4.4% DV | 31.46% D |
Selen | 21.3 ug | 39% DV | 277% D |
Sód | 801 mg | 35% DV | 249% D |
Cynk | 1.68 mg | 15% DV | 109% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.49 g | - | |
Arginina | 0.54 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.86 g | - | |
Cysteina | 0.18 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.34 g | - | |
Glicyna | 0.45 g | - | |
Histydyna | 0.36 g | - | |
Izoletyda | 0.54 g | - | |
Leucyna | 1.07 g | - | |
Lizyna | 0.76 g | - | |
Metionina | 0.27 g | - | |
Fenyloalanina | 0.63 g | - | |
Prolina | 1.23 g | - | |
Seryna | 0.66 g | - | |
Treonina | 0.42 g | - | |
Tryptofan | 0.12 g | - | |
Tyrozyna | 0.48 g | - | |
Walina | 0.67 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.19 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.19 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.79 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.7 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.14 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.06 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.16 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.59 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.76 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.06 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.31 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.2 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 31.55 g | 11% DV | |
Fruktoza | 0.85 g | - | |
Galaktoza | 0.07 g | - | |
Glukoza | 0.55 g | - | |
Laktoza | 0.37 g | - | |
Maltoza | 1.83 g | - | |
Skrobia | 22.85 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.87 g | - | |
Cholesterol | 26 mg | 8.7% DV | |
Woda | 41.35 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central