Ciasto filo - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 299 kcal -
Białko 7.1 g 14% DV 94.98% D
Tłuszcz 6 g 7.7% DV
Węglowodany 52.6 g 19% DV
Cukry 0.18 g -
Błonnik 1.9 g 6.8% DV 45.39% D
Woda 32.6 g -
Popiół 1.6 g -
Sód 483 mg 21% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 6.9 mg 1.3% DV 8.39% D
Kwas foliowy 137 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.54 mg 45% DV 302% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.34 mg 26% DV 175% D
Witamina B3 (Niacyna) 4.07 mg 25% DV 170% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.3 mg 6% DV 40.4% D
Witamina B6 0.03 mg 1.8% DV 11.8% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 2.5 ug 2.1% DV 13.94% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 0 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 18 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 88 ug - -
Kwas foliowy 70 ug 18% DV 117% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.08 mg 0.5% DV 3.57% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 11 mg 0.8% DV 5.66% D
Miedź 0.1 mg 11% DV 75.07% D
Żelazo 3.21 mg 18% DV 119% D
Magnez 15 mg 3.6% DV 23.89% D
Mangan 0.48 mg 21% DV 138% D
Fosfor 75 mg 6% DV 40.13% D
Potas 74 mg 1.6% DV 10.53% D
Selen 23.3 ug 42% DV 283% D
Sód 483 mg 21% DV 140% D
Cynk 0.49 mg 4.5% DV 29.8% D
Alanina 0.23 g -
Arginina 0.29 g -
Kwas asparaginowy 0.3 g -
Cysteina 0.15 g -
Kwas glutaminowy 2.4 g -
Glicyna 0.26 g -
Histydyna 0.16 g -
Izoletyda 0.25 g -
Leucyna 0.49 g -
Lizyna 0.16 g -
Metionina 0.13 g -
Fenyloalanina 0.36 g -
Prolina 0.83 g -
Seryna 0.36 g -
Treonina 0.19 g -
Tryptofan 0.09 g -
Tyrozyna 0.22 g -
Walina 0.29 g -

Źródła