Leavening agents, yeast, baker's, compressed - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 105 kcal -
Białko 8.4 g 17% DV 320% D
Tłuszcz 1.9 g 2.4% DV
Węglowodany 18.1 g 6.6% DV
Błonnik 8.1 g 29% DV 551% D
Woda 69 g -
Popiół 1.8 g -
Sód 30 mg 1.3% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 32 mg 5.8% DV 111% D
Kwas foliowy 785 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 1.88 mg 157% DV 2984% D
Witamina B12 0.01 ug 0.4% DV 7.94% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 1.13 mg 87% DV 1656% D
Witamina B3 (Niacyna) 12.3 mg 77% DV 1464% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 4.9 mg 98% DV 1867% D
Witamina B6 0.43 mg 25% DV 482% D
Witamina C 0.1 mg 0.1% DV 2.12% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 19 mg 1.5% DV 27.84% D
Miedź 0.15 mg 16% DV 313% D
Żelazo 3.25 mg 18% DV 344% D
Magnez 40 mg 9.5% DV 181% D
Mangan 0.2 mg 8.7% DV 166% D
Fosfor 336 mg 27% DV 512% D
Potas 601 mg 13% DV 244% D
Selen 8.1 ug 15% DV 281% D
Sód 30 mg 1.3% DV 24.84% D
Cynk 9.97 mg 91% DV 1726% D
Alanina 0.55 g -
Arginina 0.46 g -
Kwas asparaginowy 0.85 g -
Cysteina 0.11 g -
Kwas glutaminowy 1.24 g -
Glicyna 0.41 g -
Histydyna 0.22 g -
Izoletyda 0.48 g -
Leucyna 0.67 g -
Lizyna 0.69 g -
Metionina 0.17 g -
Fenyloalanina 0.41 g -
Prolina 0.36 g -
Seryna 0.41 g -
Treonina 0.44 g -
Tryptofan 0.11 g -
Tyrozyna 0.35 g -
Walina 0.51 g -

Źródła