BURGER KING, WHOPPER, with cheese - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 250 kcal | - | |
Białko | 11.19 g | 22% DV | 179% D |
Tłuszcz | 15.33 g | 20% DV | |
Węglowodany | 16.7 g | 6.1% DV | |
Cukry | 4.11 g | - | |
Błonnik | 1 g | 3.6% DV | 28.57% D |
Woda | 54.92 g | - | |
Popiół | 1.86 g | - | |
Sód | 453 mg | 20% DV | |
Cholesterol | 36 mg | 12% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 72 ug | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.21 mg | 18% DV | 142% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.2 mg | 15% DV | 123% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.56 mg | 16% DV | 128% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.18 mg | 3.6% DV | 28.8% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 4.3% DV | 34.35% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 1.78% D |
Witamina K (filochinon) | 19.1 ug | 16% DV | 127% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 21 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 51 ug | - | - |
Kwas foliowy | 30 ug | 7.5% DV | 60% D |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.37 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 3.56 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 0.08 mg | 0.5% DV | 4.27% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 82 mg | 6.3% DV | 50.46% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.9% DV | 47.11% D |
Żelazo | 2 mg | 11% DV | 88.89% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 34.29% D |
Mangan | 0.18 mg | 7.8% DV | 62.61% D |
Fosfor | 113 mg | 9% DV | 72.32% D |
Potas | 169 mg | 3.6% DV | 28.77% D |
Selen | 18.4 ug | 33% DV | 268% D |
Sód | 453 mg | 20% DV | 158% D |
Cynk | 1.6 mg | 15% DV | 116% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.59 g | - | |
Arginina | 0.69 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.92 g | - | |
Cysteina | 0.11 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.5 g | - | |
Glicyna | 0.84 g | - | |
Histydyna | 0.32 g | - | |
Izoletyda | 0.51 g | - | |
Leucyna | 0.96 g | - | |
Lizyna | 0.84 g | - | |
Metionina | 0.26 g | - | |
Fenyloalanina | 0.56 g | - | |
Prolina | 0.93 g | - | |
Seryna | 0.48 g | - | |
Treonina | 0.44 g | - | |
Tryptofan | 0.09 g | - | |
Tyrozyna | 0.38 g | - | |
Walina | 0.6 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.47 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.47 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.32 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.5 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.13 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.1 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.06 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.1 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.12 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.52 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.16 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.07 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.48 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.35 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 16.7 g | 6.1% DV | |
Fruktoza | 1.66 g | - | |
Galaktoza | 0.07 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0.07 g | - | |
Maltoza | 0.69 g | - | |
Sacharoza | 1.61 g | - |
Inne ❯
Popiół | 1.86 g | - | |
Cholesterol | 36 mg | 12% DV | |
Hydroksyprolina | 0.15 g | - | |
Woda | 54.92 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central