Chleb serowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 408 kcal | - | |
Białko | 10.42 g | 21% DV | 102% D |
Tłuszcz | 20.83 g | 27% DV | |
Węglowodany | 44.83 g | 16% DV | |
Cukry | 2.08 g | - | |
Błonnik | 2.1 g | 7.5% DV | 36.76% D |
Woda | 21.13 g | - | |
Popiół | 2.79 g | - | |
Sód | 750 mg | 33% DV | |
Cholesterol | 10 mg | 3.3% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 8.5 mg | 1.5% DV | 7.58% D |
Kwas foliowy | 159 ug | - | - |
Witamina A | 93 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.43 mg | 36% DV | 177% D |
Witamina B12 | 0.24 ug | 10% DV | 49.02% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.3 mg | 23% DV | 114% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.28 mg | 20% DV | 100% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.35 mg | 7% DV | 34.31% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.8% DV | 13.84% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 32.4 ug | 27% DV | 132% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 1 ug | - | - |
Karoten, beta | 9 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 32 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 107 ug | - | - |
Kwas foliowy | 75 ug | 19% DV | 91.91% D |
Retinol | 23 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 24 ug | 2.7% DV | 13.07% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 2.45% D |
Witamina E | 1.49 mg | 9.9% DV | 48.69% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 90 mg | 6.9% DV | 33.94% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.6% DV | 46.84% D |
Żelazo | 2.49 mg | 14% DV | 67.81% D |
Magnez | 17 mg | 4% DV | 19.84% D |
Mangan | 0.37 mg | 16% DV | 78.01% D |
Fosfor | 120 mg | 9.6% DV | 47.06% D |
Potas | 84 mg | 1.8% DV | 8.76% D |
Selen | 19.8 ug | 36% DV | 176% D |
Sód | 750 mg | 33% DV | 160% D |
Cynk | 0.96 mg | 8.7% DV | 42.78% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 1.1 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 8.11 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.17 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.09 g | - | |
Kwas behenowy | 0.09 g | - | |
Kwas masłowy | 0.15 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.1 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.07 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.11 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.4 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.62 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.49 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 44.83 g | 16% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.79 g | - | |
Betaina | 35.5 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 10 mg | 3.3% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 21.13 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central