Beef, variety meats and by-products, heart, cooked, simmered - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 165 kcal | - | |
Białko | 28.48 g | 57% DV | 690% D |
Tłuszcz | 4.73 g | 6.1% DV | |
Węglowodany | 0.15 g | 0.1% DV | |
Woda | 65.67 g | - | |
Popiół | 0.97 g | - | |
Sód | 59 mg | 2.6% DV | |
Cholesterol | 212 mg | 71% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 229 mg | 42% DV | 504% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.1 mg | 8.4% DV | 102% D |
Witamina B12 | 10.8 ug | 450% DV | 5455% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 1.21 mg | 93% DV | 1128% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.68 mg | 42% DV | 506% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.6 mg | 32% DV | 388% D |
Witamina B6 | 0.25 mg | 14% DV | 175% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.5 ug | 0.4% DV | 5.05% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 6.06% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.29 mg | 1.9% DV | 23.43% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 5 mg | 0.4% DV | 4.66% D |
Miedź | 0.56 mg | 62% DV | 753% D |
Żelazo | 6.38 mg | 35% DV | 430% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 60.61% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.4% DV | 17.39% D |
Fosfor | 254 mg | 20% DV | 246% D |
Potas | 219 mg | 4.7% DV | 56.48% D |
Selen | 38.9 ug | 71% DV | 857% D |
Sód | 59 mg | 2.6% DV | 31.09% D |
Cynk | 2.87 mg | 26% DV | 316% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.74 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.94 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.05 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.61 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.67 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.22 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.15 g | 0.1% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.97 g | - | |
Betaina | 4.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 212 mg | 71% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 65.67 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central