Game meat, elk, round, separable lean only, cooked, broiled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 156 kcal | - | |
Białko | 30.94 g | 62% DV | 793% D |
Tłuszcz | 2.64 g | 3.4% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 65.43 g | - | |
Popiół | 1.28 g | - | |
Sód | 51 mg | 2.2% DV | |
Cholesterol | 78 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.18 mg | 15% DV | 192% D |
Witamina B12 | 1.5 ug | 63% DV | 801% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.46 mg | 35% DV | 454% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.16 mg | 45% DV | 574% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.22 mg | 24% DV | 313% D |
Witamina B6 | 0.47 mg | 27% DV | 351% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.54 mg | 3.6% DV | 46.15% D |
Minerały ❯
Wapń | 5 mg | 0.4% DV | 4.93% D |
Miedź | 0.22 mg | 25% DV | 315% D |
Żelazo | 4.08 mg | 23% DV | 291% D |
Magnez | 28 mg | 6.7% DV | 85.47% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 8.36% D |
Fosfor | 266 mg | 21% DV | 273% D |
Potas | 392 mg | 8.3% DV | 107% D |
Selen | 10.6 ug | 19% DV | 247% D |
Sód | 51 mg | 2.2% DV | 28.43% D |
Cynk | 5.64 mg | 51% DV | 657% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.73 g | - | |
Arginina | 1.85 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.6 g | - | |
Cysteina | 0.3 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.39 g | - | |
Glicyna | 1.57 g | - | |
Histydyna | 0.95 g | - | |
Izoletyda | 1.3 g | - | |
Leucyna | 2.31 g | - | |
Lizyna | 2.53 g | - | |
Metionina | 0.76 g | - | |
Fenyloalanina | 1.13 g | - | |
Prolina | 1.31 g | - | |
Seryna | 1.11 g | - | |
Treonina | 1.24 g | - | |
Tryptofan | 0.28 g | - | |
Tyrozyna | 0.97 g | - | |
Walina | 1.44 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.08 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.5 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.1 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.61 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.29 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.2 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.28 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 78 mg | 26% DV | |
Hydroksyprolina | 0.29 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 65.43 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central