BURGER KING, DOUBLE WHOPPER, no cheese - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 252 kcal | - | |
Białko | 13.94 g | 28% DV | 221% D |
Tłuszcz | 15.66 g | 20% DV | |
Węglowodany | 13.74 g | 5% DV | |
Skrobia | 10.3 g | - | |
Cukry | 3.52 g | - | |
Błonnik | 1.4 g | 5% DV | 39.68% D |
Woda | 55.29 g | - | |
Popiół | 1.37 g | - | |
Sód | 289 mg | 13% DV | |
Cholesterol | 46 mg | 15% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 60 ug | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.19 mg | 16% DV | 128% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 15% DV | 116% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.23 mg | 20% DV | 160% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.19 mg | 3.8% DV | 30.16% D |
Witamina B6 | 0.11 mg | 6.7% DV | 53.22% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 1.76% D |
Witamina K (filochinon) | 14.1 ug | 12% DV | 93.25% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 23 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 45 ug | - | - |
Kwas foliowy | 22 ug | 5.5% DV | 43.65% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 35 mg | 2.7% DV | 21.37% D |
Miedź | 0.12 mg | 13% DV | 106% D |
Żelazo | 2.8 mg | 16% DV | 123% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 34.01% D |
Mangan | 0.2 mg | 8.7% DV | 69.01% D |
Fosfor | 111 mg | 8.9% DV | 70.48% D |
Potas | 192 mg | 4.1% DV | 32.42% D |
Selen | 20.1 ug | 37% DV | 290% D |
Sód | 289 mg | 13% DV | 99.72% D |
Cynk | 3 mg | 27% DV | 216% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.66 g | - | |
Arginina | 0.77 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.97 g | - | |
Cysteina | 0.12 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.45 g | - | |
Glicyna | 0.98 g | - | |
Histydyna | 0.36 g | - | |
Izoletyda | 0.55 g | - | |
Leucyna | 0.98 g | - | |
Lizyna | 0.95 g | - | |
Metionina | 0.27 g | - | |
Fenyloalanina | 0.56 g | - | |
Prolina | 0.97 g | - | |
Seryna | 0.33 g | - | |
Treonina | 0.41 g | - | |
Tryptofan | 0.1 g | - | |
Tyrozyna | 0.34 g | - | |
Walina | 0.63 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.32 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.32 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.66 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.61 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.44 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.06 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.15 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.37 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.25 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.06 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.8 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.46 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 i | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 13.74 g | 5% DV | |
Fruktoza | 1.43 g | - | |
Galaktoza | 0.07 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.57 g | - | |
Skrobia | 10.3 g | - | |
Sacharoza | 1.45 g | - |
Inne ❯
Popiół | 1.37 g | - | |
Cholesterol | 46 mg | 15% DV | |
Hydroksyprolina | 0.19 g | - | |
Woda | 55.29 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central