Pork, bacon, rendered fat, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 898 kcal | - | |
Białko | 0.07 g | 0.1% DV | 0.31% D |
Tłuszcz | 99.5 g | 128% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 0.25 g | - | |
Popiół | 0.16 g | - | |
Sód | 27 mg | 1.2% DV | |
Cholesterol | 97 mg | 32% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 6.5 mg | 1.2% DV | 2.63% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 37 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0 mg | 0.3% DV | 0.74% D |
Witamina B12 | 0.09 ug | 3.8% DV | 8.35% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.2% DV | 2.57% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.73 mg | 4.5% DV | 10.09% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.01 mg | 0.1% DV | 0.31% D |
Witamina B6 | 0.01 mg | 0.3% DV | 0.66% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 11 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 11 ug | 1.2% DV | 2.72% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 1 mg | 0.1% DV | 0.17% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.4% DV | 5.44% D |
Żelazo | 0.13 mg | 0.7% DV | 1.61% D |
Magnez | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.3% DV | 0.58% D |
Fosfor | 9 mg | 0.7% DV | 1.6% D |
Potas | 15 mg | 0.3% DV | 0.71% D |
Selen | 5.7 ug | 10% DV | 23.08% D |
Sód | 27 mg | 1.2% DV | 2.61% D |
Cynk | 0.06 mg | 0.5% DV | 1.21% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.48 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.48 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 9.43 g | - | |
Omega-6 linolowy | 9.43 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.76 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 37.82 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.19 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.27 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.32 g | - | |
Kwas palmitynowy | 19.76 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 10.44 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 2.86 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.44 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.19 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.16 g | - | |
Betaina | 0.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 97 mg | 32% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 0.25 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central