Schar, Gluten-Free, Wheat-Free, Classic White Bread - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
240 kcal | - | - |
Białko
|
3.81 g | 7.6% DV | 63.5% D |
Tłuszcz
|
4.47 g | 5.7% DV | - |
Węglowodany
|
46.13 g | 17% DV | - |
Skrobia
|
32.7 g | - | - |
Cukry
|
3.34 g | - | - |
Błonnik
|
5.1 g | 18% DV | 152% D |
Woda
|
43.87 g | - | - |
Popiół
|
1.72 g | - | - |
Sód
|
441 mg | 19% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.51 mg | 43% DV | 354% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.51 mg | 39% DV | 324% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
3.42 mg | 21% DV | 178% D |
Witamina B6
|
0.04 mg | 2.2% DV | 18.14% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Folate, food
|
15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
15 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
159 mg | 12% DV | 102% D |
Miedź
|
0.09 mg | 9.7% DV | 80.56% D |
Żelazo
|
3.17 mg | 18% DV | 147% D |
Magnez
|
11 mg | 2.6% DV | 21.83% D |
Mangan
|
0.18 mg | 7.7% DV | 63.77% D |
Fosfor
|
55 mg | 4.4% DV | 36.67% D |
Potas
|
66 mg | 1.4% DV | 11.7% D |
Selen
|
0.4 ug | 0.7% DV | 6.06% D |
Sód
|
441 mg | 19% DV | 160% D |
Cynk
|
0.47 mg | 4.3% DV | 35.61% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.01 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.5 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.49 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.01 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
1.27 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
1.26 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.71 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.15 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0.72 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -