Peanuts, virginia, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 563 kcal | - | |
Białko | 25.19 g | 50% DV | 179% D |
Tłuszcz | 48.75 g | 63% DV | |
Węglowodany | 16.54 g | 6% DV | |
Cukry | 3.95 g | - | |
Błonnik | 8.5 g | 30% DV | 108% D |
Woda | 6.91 g | - | |
Popiół | 2.61 g | - | |
Sód | 10 mg | 0.4% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 239 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.65 mg | 54% DV | 193% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.13 mg | 10% DV | 35.8% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 12.38 mg | 77% DV | 275% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.76 mg | 35% DV | 125% D |
Witamina B6 | 0.35 mg | 20% DV | 72.3% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 239 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 239 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 6.56 mg | 44% DV | 155% D |
Minerały ❯
Wapń | 89 mg | 6.8% DV | 24.32% D |
Miedź | 1.11 mg | 124% DV | 439% D |
Żelazo | 2.55 mg | 14% DV | 50.33% D |
Magnez | 171 mg | 41% DV | 145% D |
Mangan | 1.7 mg | 74% DV | 262% D |
Fosfor | 380 mg | 30% DV | 108% D |
Potas | 690 mg | 15% DV | 52.15% D |
Selen | 7.1 ug | 13% DV | 45.86% D |
Sód | 10 mg | 0.4% DV | 1.54% D |
Cynk | 4.43 mg | 40% DV | 143% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1 g | - | |
Arginina | 3.01 g | - | |
Kwas asparaginowy | 3.07 g | - | |
Cysteina | 0.32 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.27 g | - | |
Glicyna | 1.52 g | - | |
Histydyna | 0.64 g | - | |
Izoletyda | 0.89 g | - | |
Leucyna | 1.63 g | - | |
Lizyna | 0.9 g | - | |
Metionina | 0.31 g | - | |
Fenyloalanina | 1.31 g | - | |
Prolina | 1.11 g | - | |
Seryna | 1.24 g | - | |
Treonina | 0.86 g | - | |
Tryptofan | 0.25 g | - | |
Tyrozyna | 1.02 g | - | |
Walina | 1.06 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 14.65 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.54 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 24.69 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.04 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.96 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.27 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 16.54 g | 6% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.61 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 6.91 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central