Bread, wheat, sprouted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 188 kcal | - | |
Białko | 13.16 g | 26% DV | 280% D |
Tłuszcz | 0 g | 0% DV | |
Węglowodany | 33.88 g | 12% DV | |
Cukry | 2.63 g | - | |
Błonnik | 5.3 g | 19% DV | 201% D |
Woda | 50.88 g | - | |
Popiół | 2.08 g | - | |
Sód | 474 mg | 21% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 14.9 mg | 2.7% DV | 28.82% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 4 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.23 mg | 19% DV | 207% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.08 mg | 6.1% DV | 64.65% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.33 mg | 15% DV | 155% D |
Witamina B6 | 0.19 mg | 11% DV | 121% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.1 ug | 0.9% DV | 9.75% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 3 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.34 mg | 2.3% DV | 24.11% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Miedź | 0.21 mg | 23% DV | 246% D |
Żelazo | 1.89 mg | 11% DV | 112% D |
Magnez | 66 mg | 16% DV | 167% D |
Fosfor | 176 mg | 14% DV | 150% D |
Potas | 198 mg | 4.2% DV | 44.82% D |
Selen | 30 ug | 55% DV | 580% D |
Sód | 474 mg | 21% DV | 219% D |
Cynk | 1.25 mg | 11% DV | 121% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 33.88 g | 12% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.08 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 50.88 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central