Beef, round, eye of round roast, boneless, separable lean only, trimmed to 0" fat, select, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 116 kcal | - | |
Białko | 23.4 g | 47% DV | 807% D |
Tłuszcz | 2.48 g | 3.2% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 73.7 g | - | |
Popiół | 1.08 g | - | |
Sód | 50 mg | 2.2% DV | |
Cholesterol | 62 mg | 21% DV |
Witaminy ❯
Witamina B12 | 2.06 ug | 86% DV | 1480% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 14% DV | 245% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.58 mg | 41% DV | 709% D |
Witamina B6 | 0.64 mg | 38% DV | 647% D |
Więcej... ❯
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 17.24% D |
Miedź | 0.04 mg | 3.9% DV | 67.05% D |
Żelazo | 1.37 mg | 7.6% DV | 131% D |
Magnez | 11.4 mg | 2.7% DV | 46.8% D |
Mangan | 0 mg | 0.1% DV | 1.5% D |
Fosfor | 222 mg | 18% DV | 306% D |
Potas | 312 mg | 6.6% DV | 114% D |
Selen | 22.2 ug | 40% DV | 696% D |
Sód | 50 mg | 2.2% DV | 37.48% D |
Cynk | 3.38 mg | 31% DV | 530% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.11 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.83 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.06 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.55 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.3 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 c | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 c | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:5 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.11 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.08 g | - | |
Cholesterol | 62 mg | 21% DV | |
Woda | 73.7 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central