Beef, short loin, t-bone steak, bone-in, separable lean only, trimmed to 1/8" fat, choice, cooked, grilled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 219 kcal | - | |
Białko | 27.3 g | 55% DV | 499% D |
Tłuszcz | 11.4 g | 15% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 60.3 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Sód | 67 mg | 2.9% DV | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV |
Witaminy ❯
Witamina B12 | 1.88 ug | 78% DV | 715% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.27 mg | 21% DV | 190% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.37 mg | 40% DV | 364% D |
Witamina B6 | 0.75 mg | 44% DV | 405% D |
Więcej... ❯
Minerały ❯
Wapń | 19 mg | 1.5% DV | 13.35% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.7% DV | 79.15% D |
Żelazo | 3.53 mg | 20% DV | 179% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 43.49% D |
Mangan | 0 mg | 0.1% DV | 1.19% D |
Fosfor | 211 mg | 17% DV | 154% D |
Potas | 283 mg | 6% DV | 54.99% D |
Selen | 29.7 ug | 54% DV | 493% D |
Sód | 67 mg | 2.9% DV | 26.6% D |
Cynk | 4.69 mg | 43% DV | 389% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.37 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.02 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.15 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.13 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.3 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.66 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.05 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.52 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 c | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.35 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 c | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c | 0.41 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 c | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:5 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.5 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.02 g | - | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV | |
Woda | 60.3 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central