Beef, loin, tenderloin roast, separable lean only, boneless, trimmed to 0" fat, select, cooked, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
176 kcal | - | - |
Białko
|
27.7 g | 55% DV | 630% D |
Tłuszcz
|
6.36 g | 8.2% DV | - |
Węglowodany
|
0 g | 0% DV | - |
Woda
|
65.7 g | - | - |
Popiół
|
1.22 g | - | - |
Sód
|
54 mg | 2.3% DV | - |
Cholesterol
|
85 mg | 28% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B12
|
4.21 ug | 175% DV | 1993% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.4 mg | 31% DV | 350% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
5.76 mg | 36% DV | 409% D |
Witamina B6
|
0.67 mg | 39% DV | 448% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
13 mg | 1% DV | 11.36% D |
Miedź
|
0.1 mg | 11% DV | 122% D |
Żelazo
|
3.04 mg | 17% DV | 192% D |
Magnez
|
13.7 mg | 3.3% DV | 37.07% D |
Mangan
|
0.01 mg | 0.3% DV | 3.95% D |
Fosfor
|
259 mg | 21% DV | 235% D |
Potas
|
352 mg | 7.5% DV | 85.11% D |
Selen
|
25.4 ug | 46% DV | 525% D |
Sód
|
54 mg | 2.3% DV | 26.68% D |
Cynk
|
3.7 mg | 34% DV | 382% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.01 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.01 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.33 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0.01 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
2.03 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.07 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.15 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.34 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.85 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 c
|
0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 c
|
0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c
|
0.36 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 c
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 c
|
0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:5 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 c
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.3 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
0 g | 0% DV | - |
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
1.22 g | - | - |
Cholesterol
|
85 mg | 28% DV | - |
Woda
|
65.7 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Beef Products (13)