Emu, ostryga, surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 141 kcal | - | |
Białko | 22.81 g | 46% DV | 647% D |
Tłuszcz | 4.86 g | 6.2% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 72.57 g | - | |
Popiół | 0.95 g | - | |
Sód | 150 mg | 6.5% DV | |
Cholesterol | 81 mg | 27% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 13 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.27 mg | 23% DV | 320% D |
Witamina B12 | 6.76 ug | 282% DV | 3995% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.46 mg | 35% DV | 500% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.5 mg | 47% DV | 665% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 2.75 mg | 55% DV | 779% D |
Witamina B6 | 0.64 mg | 38% DV | 537% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 13 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 13 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.24 mg | 1.6% DV | 22.7% D |
Minerały ❯
Wapń | 4 mg | 0.3% DV | 4.36% D |
Miedź | 0.19 mg | 22% DV | 306% D |
Żelazo | 5.5 mg | 31% DV | 433% D |
Magnez | 30 mg | 7.1% DV | 101% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.2% DV | 16.65% D |
Fosfor | 217 mg | 17% DV | 246% D |
Potas | 250 mg | 5.3% DV | 75.45% D |
Selen | 29.8 ug | 54% DV | 769% D |
Sód | 150 mg | 6.5% DV | 92.51% D |
Cynk | 6 mg | 55% DV | 774% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.89 g | - | |
Arginina | 1.03 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.99 g | - | |
Cysteina | 0.17 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.23 g | - | |
Glicyna | 0.72 g | - | |
Histydyna | 0.5 g | - | |
Izoletyda | 0.74 g | - | |
Leucyna | 1.26 g | - | |
Lizyna | 1.34 g | - | |
Metionina | 0.43 g | - | |
Fenyloalanina | 0.65 g | - | |
Prolina | 0.92 g | - | |
Seryna | 0.54 g | - | |
Treonina | 0.65 g | - | |
Tryptofan | 0.15 g | - | |
Tyrozyna | 0.49 g | - | |
Walina | 0.76 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.5 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.76 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.79 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.42 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.16 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.14 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.95 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 81 mg | 27% DV | |
Hydroksyprolina | 0.15 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 72.57 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central