Babyfood, dinner, vegetables and lamb, junior - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 51 kcal | - | |
Białko | 2.1 g | 4.2% DV | 165% D |
Tłuszcz | 1.7 g | 2.2% DV | |
Węglowodany | 7.1 g | 2.6% DV | |
Cukry | 0.94 g | - | |
Błonnik | 1.1 g | 3.9% DV | 154% D |
Woda | 88.6 g | - | |
Popiół | 0.5 g | - | |
Sód | 13 mg | 0.6% DV | |
Cholesterol | 5 mg | 1.7% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 1483 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.8% DV | 68.63% D |
Witamina B12 | 0.16 ug | 6.7% DV | 261% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.03 mg | 2.5% DV | 96.53% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.55 mg | 3.5% DV | 136% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.16 mg | 3.2% DV | 125% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.6% DV | 101% D |
Witamina C | 1.7 mg | 1.9% DV | 74.07% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Więcej... ❯
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 76 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 138 ug | 15% DV | 601% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.24 mg | 1.6% DV | 62.75% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 39.22% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.2% DV | 126% D |
Żelazo | 0.34 mg | 1.9% DV | 74.07% D |
Magnez | 7 mg | 1.7% DV | 65.36% D |
Fosfor | 49 mg | 3.9% DV | 154% D |
Potas | 95 mg | 2% DV | 79.27% D |
Selen | 2.4 ug | 4.4% DV | 171% D |
Sód | 13 mg | 0.6% DV | 22.17% D |
Cynk | 0.22 mg | 2% DV | 78.43% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.12 g | - | |
Arginina | 0.14 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.21 g | - | |
Cysteina | 0.02 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.42 g | - | |
Glicyna | 0.11 g | - | |
Histydyna | 0.05 g | - | |
Izoletyda | 0.1 g | - | |
Leucyna | 0.16 g | - | |
Lizyna | 0.15 g | - | |
Metionina | 0.03 g | - | |
Fenyloalanina | 0.08 g | - | |
Prolina | 0.12 g | - | |
Seryna | 0.08 g | - | |
Treonina | 0.08 g | - | |
Tryptofan | 0.02 g | - | |
Tyrozyna | 0.07 g | - | |
Walina | 0.1 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.12 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.63 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.06 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.36 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.22 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 7.1 g | 2.6% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.5 g | - | |
Cholesterol | 5 mg | 1.7% DV | |
Woda | 88.6 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central