Yeast extract spread - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 185 kcal | - | |
Białko | 23.88 g | 48% DV | 516% D |
Tłuszcz | 0.9 g | 1.2% DV | |
Węglowodany | 20.42 g | 7.4% DV | |
Cukry | 1.6 g | - | |
Błonnik | 6.5 g | 23% DV | 251% D |
Woda | 40.9 g | - | |
Popiół | 13.9 g | - | |
Sód | 3380 mg | 147% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 65.1 mg | 12% DV | 128% D |
Kwas foliowy | 5881 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 23.38 mg | 1948% DV | 21059% D |
Witamina B12 | 0.5 ug | 21% DV | 225% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 17.5 mg | 1346% DV | 14553% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 128 mg | 797% DV | 8615% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 4.6 mg | 92% DV | 995% D |
Witamina B6 | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 793 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3786 ug | - | - |
Kwas foliowy | 2993 ug | 748% DV | 8089% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 67 mg | 5.2% DV | 55.72% D |
Miedź | 0.25 mg | 27% DV | 294% D |
Żelazo | 4.04 mg | 22% DV | 243% D |
Magnez | 180 mg | 43% DV | 463% D |
Mangan | 0.26 mg | 11% DV | 123% D |
Fosfor | 104 mg | 8.3% DV | 89.95% D |
Potas | 2100 mg | 45% DV | 483% D |
Selen | 27.6 ug | 50% DV | 543% D |
Sód | 3380 mg | 147% DV | 1589% D |
Cynk | 4.19 mg | 38% DV | 412% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 20.42 g | 7.4% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 1.6 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 13.9 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 40.9 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central