Tamarindy surowe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 239 kcal | - | |
Białko | 2.8 g | 5.6% DV | 46.86% D |
Tłuszcz | 0.6 g | 0.8% DV | |
Węglowodany | 62.5 g | 23% DV | |
Cukry | 38.8 g | - | |
Błonnik | 5.1 g | 18% DV | 152% D |
Woda | 31.4 g | - | |
Popiół | 2.7 g | - | |
Sód | 28 mg | 1.2% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 8.6 mg | 1.6% DV | 13.08% D |
Kwas foliowy | 14 ug | - | - |
Witamina A | 30 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.43 mg | 36% DV | 298% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 12% DV | 97.84% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.94 mg | 12% DV | 101% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.14 mg | 2.9% DV | 23.93% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 3.9% DV | 32.49% D |
Witamina C | 3.5 mg | 3.9% DV | 32.54% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 2.8 ug | 2.3% DV | 19.53% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 18 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 14 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 14 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 1.86% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.1 mg | 0.7% DV | 5.58% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 74 mg | 5.7% DV | 47.63% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.6% DV | 79.96% D |
Żelazo | 2.8 mg | 16% DV | 130% D |
Magnez | 92 mg | 22% DV | 183% D |
Fosfor | 113 mg | 9% DV | 75.65% D |
Potas | 628 mg | 13% DV | 112% D |
Selen | 1.3 ug | 2.4% DV | 19.78% D |
Sód | 28 mg | 1.2% DV | 10.19% D |
Cynk | 0.1 mg | 0.9% DV | 7.61% D |
Aminokwasy ❯
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.18 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.17 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.06 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 62.5 g | 23% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.7 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 31.4 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central