Salad dressing, poppyseed, creamy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 399 kcal | - | |
Białko | 0.92 g | 1.8% DV | 9.22% D |
Tłuszcz | 33.33 g | 43% DV | |
Węglowodany | 23.73 g | 8.6% DV | |
Cukry | 23.39 g | - | |
Błonnik | 0.3 g | 1.1% DV | 5.37% D |
Woda | 38.85 g | - | |
Popiół | 2.36 g | - | |
Sód | 933 mg | 41% DV | |
Cholesterol | 15 mg | 5% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 6 mg | 1.1% DV | 5.47% D |
Kwas foliowy | 3 ug | - | - |
Witamina A | 180 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 2% DV | 10.03% D |
Witamina B12 | 0.09 ug | 3.8% DV | 18.8% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.5% DV | 22.36% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.05 mg | 0.3% DV | 1.47% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.11 mg | 2.2% DV | 10.83% D |
Witamina B6 | 0.02 mg | 1.3% DV | 6.49% D |
Witamina C | 0.3 mg | 0.3% DV | 1.67% D |
Witamina D | 4 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 50.2 ug | 42% DV | 210% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 8 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 3 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 50 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 51 ug | 5.7% DV | 28.4% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 2.51% D |
Witamina E | 2.36 mg | 16% DV | 78.86% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 59 mg | 4.5% DV | 22.75% D |
Miedź | 0.04 mg | 3.9% DV | 19.49% D |
Żelazo | 0.25 mg | 1.4% DV | 6.96% D |
Magnez | 9 mg | 2.1% DV | 10.74% D |
Mangan | 0.13 mg | 5.7% DV | 28.55% D |
Fosfor | 49 mg | 3.9% DV | 19.65% D |
Potas | 61 mg | 1.3% DV | 6.51% D |
Selen | 1.2 ug | 2.2% DV | 10.94% D |
Sód | 933 mg | 41% DV | 203% D |
Cynk | 0.25 mg | 2.3% DV | 11.39% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 1.99 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 15.3 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.08 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.98 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.08 g | - | |
Kwas behenowy | 0.08 g | - | |
Kwas masłowy | 0.16 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.1 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.09 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.05 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.12 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.4 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.45 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.47 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 23.73 g | 8.6% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.36 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 15 mg | 5% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 38.85 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central