Beef, loin, tenderloin roast, separable lean only, boneless, trimmed to 0" fat, select, cooked, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 176 kcal | - | |
Białko | 27.7 g | 55% DV | 630% D |
Tłuszcz | 6.36 g | 8.2% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 65.7 g | - | |
Popiół | 1.22 g | - | |
Sód | 54 mg | 2.3% DV | |
Cholesterol | 85 mg | 28% DV |
Witaminy ❯
Witamina B12 | 4.21 ug | 175% DV | 1993% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.4 mg | 31% DV | 350% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.76 mg | 36% DV | 409% D |
Witamina B6 | 0.67 mg | 39% DV | 448% D |
Więcej... ❯
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 11.36% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 122% D |
Żelazo | 3.04 mg | 17% DV | 192% D |
Magnez | 13.7 mg | 3.3% DV | 37.07% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.3% DV | 3.95% D |
Fosfor | 259 mg | 21% DV | 235% D |
Potas | 352 mg | 7.5% DV | 85.11% D |
Selen | 25.4 ug | 46% DV | 525% D |
Sód | 54 mg | 2.3% DV | 26.68% D |
Cynk | 3.7 mg | 34% DV | 382% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.33 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.03 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.15 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.34 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.85 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 c | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c | 0.36 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 c | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:5 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.3 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.22 g | - | |
Cholesterol | 85 mg | 28% DV | |
Woda | 65.7 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central