Burrito, beef and bean, microwaved - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 298 kcal | - | |
Białko | 8.73 g | 17% DV | 117% D |
Tłuszcz | 11.94 g | 15% DV | |
Węglowodany | 38.95 g | 14% DV | |
Cukry | 1.36 g | - | |
Błonnik | 6.9 g | 25% DV | 165% D |
Woda | 38.14 g | - | |
Popiół | 2.24 g | - | |
Sód | 659 mg | 29% DV | |
Cholesterol | 9 mg | 3% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 28.1 mg | 5.1% DV | 34.29% D |
Kwas foliowy | 113 ug | - | - |
Witamina A | 261 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.46 mg | 38% DV | 258% D |
Witamina B12 | 0.14 ug | 5.8% DV | 39.15% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 18% DV | 119% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.57 mg | 22% DV | 150% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.01 mg | 0.2% DV | 1.07% D |
Witamina B6 | 0.13 mg | 7.8% DV | 52.11% D |
Witamina C | 1 mg | 1.1% DV | 7.46% D |
Witamina K (filochinon) | 7.5 ug | 6.3% DV | 41.95% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 144 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 25 ug | - | - |
Folate, food | 23 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 76 ug | - | - |
Kwas foliowy | 53 ug | 13% DV | 88.93% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 13 ug | 1.4% DV | 9.69% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.79 mg | 5.3% DV | 35.35% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 2.4 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 39 mg | 3% DV | 20.13% D |
Miedź | 0.23 mg | 25% DV | 170% D |
Żelazo | 3.12 mg | 17% DV | 116% D |
Magnez | 36 mg | 8.6% DV | 57.53% D |
Mangan | 0.53 mg | 23% DV | 155% D |
Fosfor | 97 mg | 7.8% DV | 52.08% D |
Potas | 271 mg | 5.8% DV | 38.7% D |
Selen | 13.6 ug | 25% DV | 166% D |
Sód | 659 mg | 29% DV | 192% D |
Cynk | 1.24 mg | 11% DV | 75.66% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.21 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.55 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.62 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.08 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.26 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.39 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.35 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.38 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 38.95 g | 14% DV | |
Fruktoza | 0.14 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.75 g | - | |
Sacharoza | 0.47 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.24 g | - | |
Betaina | 34 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 9 mg | 3% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 38.14 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central