Beerwurst, beer salami, pork and beef - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 277 kcal | - | |
Białko | 14 g | 28% DV | 202% D |
Tłuszcz | 22.53 g | 29% DV | |
Węglowodany | 3.76 g | 1.4% DV | |
Błonnik | 0.9 g | 3.2% DV | 23.21% D |
Woda | 56.71 g | - | |
Popiół | 2.5 g | - | |
Sód | 881 mg | 38% DV | |
Cholesterol | 62 mg | 21% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 67.1 mg | 12% DV | 88.09% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 10 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.25 mg | 21% DV | 148% D |
Witamina B12 | 1.16 ug | 48% DV | 349% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 96.08% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.98 mg | 19% DV | 134% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.3 mg | 5.9% DV | 42.89% D |
Witamina B6 | 0.23 mg | 14% DV | 97.69% D |
Witamina C | 0.6 mg | 0.7% DV | 4.81% D |
Witamina D | 36 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.3 ug | 1.1% DV | 7.82% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 3 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 3 ug | 0.3% DV | 2.41% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.9 ug | 4.5% DV | 32.49% D |
Witamina E | 0.19 mg | 1.3% DV | 9.15% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 27 mg | 2.1% DV | 15% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 82.63% D |
Fluor, F | 41.2 ug | - | - |
Żelazo | 1.73 mg | 9.6% DV | 69.39% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 32.66% D |
Mangan | 0.16 mg | 6.7% DV | 48.66% D |
Fosfor | 135 mg | 11% DV | 77.98% D |
Potas | 244 mg | 5.2% DV | 37.48% D |
Selen | 17.4 ug | 32% DV | 228% D |
Sód | 881 mg | 38% DV | 277% D |
Cynk | 2.21 mg | 20% DV | 145% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.15 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.84 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.17 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 9.19 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.69 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.96 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.67 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.68 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.76 g | 1.4% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.5 g | - | |
Betaina | 3.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 62 mg | 21% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 56.71 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central