Cornmeal, white (Navajo) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źródła

Ogólne

Element Amount Daily value Density
Energia
398 kcal - -
Białko
10.99 g 22% DV 110% D
Tłuszcz
5.04 g 6.5% DV -
Węglowodany
77.14 g 28% DV -
Skrobia
60.46 g - -
Cukry
1.46 g - -
Błonnik
10.4 g 37% DV 187% D
Woda
5.42 g - -
Popiół
1.4 g - -
Sód
4 mg 0.2% DV -

Witaminy

Element Amount Daily value Density
Kwas foliowy
32 ug - -
Witamina B1 (Tiamina)
0.31 mg 26% DV 130% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.14 mg 11% DV 52.96% D
Witamina B3 (Niacyna)
2.8 mg 18% DV 87.94% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
2.49 mg 50% DV 250% D
Witamina B6
0.58 mg 34% DV 172% D
Witamina C
0 mg 0% DV 0% D
Witamina K (filochinon)
0.4 ug 0.3% DV 1.68% D
Element Amount Daily value Density
Folate, food
32 ug - -
Kwas foliowy, ogółem
32 ug - -
Kwas foliowy
0 ug 0% DV 0% D
Tokoferol beta
0 mg - -
Tokoferol delta
0.52 mg - -
Tokoferol gamma
5.06 mg - -
Tokotrienol alfa
0.58 mg - -
Tokotrienol beta
0 mg - -
Tokotrienol delta
0 mg - -
Tokotrienol gamma
1.08 mg - -
Witamina E
0.37 mg 2.5% DV 12.4% D
Witamina K (Dihydrofilochinon)
0.6 ug - -

Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
11 mg 0.8% DV 4.25% D
Miedź
0.22 mg 24% DV 122% D
Żelazo
3.79 mg 21% DV 106% D
Magnez
125 mg 30% DV 150% D
Mangan
0.65 mg 28% DV 141% D
Fosfor
280 mg 22% DV 113% D
Potas
443 mg 9.4% DV 47.36% D
Sód
4 mg 0.2% DV 0.87% D
Cynk
3.24 mg 29% DV 148% D
Element Amount Daily value Density
Alanina
0.84 g - -
Arginina
0.47 g - -
Kwas asparaginowy
0.72 g - -
Cysteina
0.22 g - -
Kwas glutaminowy
2.04 g - -
Glicyna
0.4 g - -
Histydyna
0.29 g - -
Izoletyda
0.4 g - -
Leucyna
1.38 g - -
Lizyna
0.32 g - -
Metionina
0.26 g - -
Fenyloalanina
0.54 g - -
Prolina
0.91 g - -
Seryna
0.51 g - -
Treonina
0.35 g - -
Tryptofan
0.07 g - -
Tyrozyna
0.41 g - -
Walina
0.55 g - -
Total (complex+sugars)
77.14 g 28% DV -
Fruktoza
0.11 g - -
Galaktoza
0 g - -
Glukoza
0.18 g - -
Laktoza
0 g - -
Maltoza
0 g - -
Skrobia
60.46 g - -
Sacharoza
1.16 g - -
Element Amount Daily value Density
Popiół
1.4 g - -
Woda
5.42 g - -

Źródła