Rzepy surowe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 37 kcal | - | |
Białko | 1.08 g | 2.2% DV | 117% D |
Tłuszcz | 0.16 g | 0.2% DV | |
Węglowodany | 8.62 g | 3.1% DV | |
Skrobia | 0.4 g | - | |
Cukry | 4.46 g | - | |
Błonnik | 2.3 g | 8.2% DV | 444% D |
Woda | 89.43 g | - | |
Popiół | 0.71 g | - | |
Sód | 12 mg | 0.5% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 14.1 mg | 2.6% DV | 139% D |
Kwas foliowy | 21 ug | - | - |
Witamina A | 2 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg | 7.5% DV | 405% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.04 mg | 3.1% DV | 166% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.7 mg | 4.4% DV | 236% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.16 mg | 3.2% DV | 173% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.9% DV | 318% D |
Witamina C | 25 mg | 28% DV | 1502% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.3 ug | 0.3% DV | 13.51% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 1 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 21 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 21 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.3 mg | 2% DV | 108% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 43 mg | 3.3% DV | 179% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.6% DV | 192% D |
Żelazo | 0.44 mg | 2.4% DV | 132% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 257% D |
Mangan | 0.13 mg | 5.7% DV | 308% D |
Fosfor | 53 mg | 4.2% DV | 229% D |
Potas | 305 mg | 6.5% DV | 351% D |
Selen | 0.7 ug | 1.3% DV | 68.8% D |
Sód | 12 mg | 0.5% DV | 28.2% D |
Cynk | 0.24 mg | 2.2% DV | 118% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.03 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 8.62 g | 3.1% DV | |
Fruktoza | 1.61 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 2.3 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.02 g | - | |
Skrobia | 0.4 g | - | |
Sacharoza | 0.53 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.71 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 89.43 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central