Kaszanka wieprzowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 213 kcal | - | |
Białko | 8.06 g | 16% DV | 151% D |
Tłuszcz | 13.87 g | 18% DV | |
Węglowodany | 14.06 g | 5.1% DV | |
Cukry | 0.2 g | - | |
Błonnik | 0.3 g | 1.1% DV | 10.06% D |
Woda | 62.47 g | - | |
Popiół | 1.53 g | - | |
Sód | 482 mg | 21% DV | |
Cholesterol | 49 mg | 16% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 72.4 mg | 13% DV | 124% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 2086 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.12 mg | 9.7% DV | 90.77% D |
Witamina B12 | 0.31 ug | 13% DV | 121% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg | 22% DV | 207% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.27 mg | 14% DV | 133% D |
Witamina B6 | 0.12 mg | 7.1% DV | 66.28% D |
Witamina C | 2.5 mg | 2.8% DV | 26.08% D |
Witamina D | 13 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.4 ug | 2.8% DV | 26.6% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 626 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 626 ug | 70% DV | 653% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.3 ug | 1.5% DV | 14.08% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.3 ug | - | - |
Witamina E | 0.15 mg | 1% DV | 9.39% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 7 mg | 0.5% DV | 5.06% D |
Miedź | 0.21 mg | 24% DV | 221% D |
Żelazo | 1.89 mg | 11% DV | 98.59% D |
Magnez | 13 mg | 3.1% DV | 29.06% D |
Fosfor | 76 mg | 6.1% DV | 57.09% D |
Potas | 158 mg | 3.4% DV | 31.57% D |
Selen | 17.4 ug | 32% DV | 297% D |
Sód | 482 mg | 21% DV | 197% D |
Cynk | 1.06 mg | 9.6% DV | 90.48% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.26 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.35 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.66 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.17 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.99 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.55 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.39 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 14.06 g | 5.1% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.2 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.53 g | - | |
Betaina | 3.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 49 mg | 16% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 62.47 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central