Bratwurst, veal, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 341 kcal | - | |
Białko | 13.99 g | 28% DV | 164% D |
Tłuszcz | 31.7 g | 41% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 53.51 g | - | |
Popiół | 0.8 g | - | |
Sód | 60 mg | 2.6% DV | |
Cholesterol | 79 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.5% DV | 26.39% D |
Witamina B12 | 0.98 ug | 41% DV | 239% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 15% DV | 86.62% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.43 mg | 34% DV | 199% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.96 mg | 19% DV | 112% D |
Witamina B6 | 0.31 mg | 18% DV | 106% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Minerały ❯
Wapń | 11 mg | 0.8% DV | 4.96% D |
Miedź | 0.08 mg | 9% DV | 52.79% D |
Żelazo | 0.74 mg | 4.1% DV | 24.11% D |
Magnez | 16 mg | 3.8% DV | 22.34% D |
Mangan | 0.05 mg | 2.1% DV | 12.5% D |
Fosfor | 150 mg | 12% DV | 70.38% D |
Potas | 231 mg | 4.9% DV | 28.83% D |
Selen | 19.2 ug | 35% DV | 205% D |
Sód | 60 mg | 2.6% DV | 15.3% D |
Cynk | 2.05 mg | 19% DV | 109% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.83 g | - | |
Arginina | 0.82 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.21 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.21 g | - | |
Glicyna | 0.72 g | - | |
Histydyna | 0.51 g | - | |
Izoletyda | 0.69 g | - | |
Leucyna | 1.11 g | - | |
Lizyna | 1.15 g | - | |
Metionina | 0.33 g | - | |
Fenyloalanina | 0.56 g | - | |
Prolina | 0.58 g | - | |
Seryna | 0.52 g | - | |
Treonina | 0.61 g | - | |
Tryptofan | 0.14 g | - | |
Tyrozyna | 0.45 g | - | |
Walina | 0.77 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.07 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.59 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.43 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.39 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.27 g | - | |
Kwas stearynowy | 4.83 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.45 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.8 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 79 mg | 26% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 53.51 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central