Beef, short loin, porterhouse steak, separable lean only, trimmed to 1/8" fat, select, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 145 kcal | - | |
Białko | 22.7 g | 45% DV | 626% D |
Tłuszcz | 5.32 g | 6.8% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 71.4 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Sód | 43 mg | 1.9% DV | |
Cholesterol | 57 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Witamina B12 | 1.98 ug | 83% DV | 1138% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 18% DV | 244% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.32 mg | 33% DV | 459% D |
Witamina B6 | 0.75 mg | 44% DV | 609% D |
Więcej... ❯
Minerały ❯
Wapń | 19 mg | 1.5% DV | 20.16% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.3% DV | 115% D |
Żelazo | 2.26 mg | 13% DV | 173% D |
Magnez | 10.7 mg | 2.5% DV | 35.14% D |
Mangan | 0 mg | 0.1% DV | 1.8% D |
Fosfor | 200 mg | 16% DV | 221% D |
Potas | 266 mg | 5.7% DV | 78.06% D |
Selen | 21.4 ug | 39% DV | 537% D |
Sód | 43 mg | 1.9% DV | 25.79% D |
Cynk | 3.52 mg | 32% DV | 441% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.18 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.67 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.14 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.18 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.64 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 c | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.15 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 c | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 c | 0.19 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 c | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:5 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.24 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Popiół | 1.02 g | - | |
Cholesterol | 57 mg | 19% DV | |
Woda | 71.4 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central