Gravy, turkey, canned, ready-to-serve - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 51 kcal | - | |
Białko | 2.6 g | 5.2% DV | 204% D |
Tłuszcz | 2.1 g | 2.7% DV | |
Węglowodany | 5.1 g | 1.9% DV | |
Cukry | 0.21 g | - | |
Błonnik | 0.4 g | 1.4% DV | 56.02% D |
Woda | 88.6 g | - | |
Popiół | 1.6 g | - | |
Sód | 577 mg | 25% DV | |
Cholesterol | 2 mg | 0.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 2.9 mg | 0.5% DV | 20.68% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 65.36% D |
Witamina B12 | 0.1 ug | 4.2% DV | 163% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.08 mg | 6.2% DV | 241% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.3 mg | 8.1% DV | 319% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.02 mg | 0.4% DV | 15.69% D |
Witamina B6 | 0.01 mg | 0.6% DV | 23.07% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.05 mg | 0.3% DV | 13.07% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 4 mg | 0.3% DV | 12.07% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 436% D |
Żelazo | 0.7 mg | 3.9% DV | 153% D |
Magnez | 2 mg | 0.5% DV | 18.67% D |
Mangan | 0.2 mg | 8.7% DV | 341% D |
Fosfor | 29 mg | 2.3% DV | 90.98% D |
Potas | 109 mg | 2.3% DV | 90.95% D |
Selen | 0.6 ug | 1.1% DV | 42.78% D |
Sód | 577 mg | 25% DV | 984% D |
Cynk | 0.8 mg | 7.3% DV | 285% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.45 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.75 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.43 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.13 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.1 g | 1.9% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.6 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 2 mg | 0.7% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 88.6 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central