Beans, snap, yellow, cooked, boiled, drained, with salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 35 kcal -
Białko 1.89 g 3.8% DV 216% D
Tłuszcz 0.28 g 0.4% DV
Węglowodany 7.88 g 2.9% DV
Cukry 3.63 g -
Błonnik 3.3 g 12% DV 673% D
Woda 89.22 g -
Popiół 0.73 g -
Sód 239 mg 10% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 16.9 mg 3.1% DV 176% D
Kwas foliowy 33 ug - -
Witamina A 81 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.07 mg 6.2% DV 352% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.1 mg 7.5% DV 426% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.61 mg 3.8% DV 219% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.07 mg 1.5% DV 84.57% D
Witamina B6 0.06 mg 3.3% DV 188% D
Witamina C 9.7 mg 11% DV 616% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 47.9 ug 40% DV 2281% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 49 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 33 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 33 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 4 ug 0.4% DV 25.4% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.46 mg 3.1% DV 175% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 46 mg 3.5% DV 202% D
Miedź 0.1 mg 11% DV 654% D
Żelazo 1.28 mg 7.1% DV 406% D
Magnez 25 mg 6% DV 340% D
Mangan 0.29 mg 13% DV 730% D
Fosfor 39 mg 3.1% DV 178% D
Potas 299 mg 6.4% DV 364% D
Selen 0.4 ug 0.7% DV 41.56% D
Sód 239 mg 10% DV 594% D
Cynk 0.36 mg 3.3% DV 187% D
Alanina 0.09 g -
Arginina 0.08 g -
Kwas asparaginowy 0.27 g -
Cysteina 0.02 g -
Kwas glutaminowy 0.19 g -
Glicyna 0.07 g -
Histydyna 0.04 g -
Izoletyda 0.07 g -
Leucyna 0.12 g -
Lizyna 0.09 g -
Metionina 0.02 g -
Fenyloalanina 0.07 g -
Prolina 0.07 g -
Seryna 0.1 g -
Treonina 0.08 g -
Tryptofan 0.02 g -
Tyrozyna 0.04 g -
Walina 0.09 g -
Popiół 0.73 g -
Betaina 0.1 mg -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Woda 89.22 g -

Źródła