Beans, snap, green, cooked, boiled, drained, with salt - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 35 kcal -
Białko 1.89 g 3.8% DV 216% D
Tłuszcz 0.28 g 0.4% DV
Węglowodany 7.88 g 2.9% DV
Cukry 3.63 g -
Błonnik 3.2 g 11% DV 653% D
Woda 89.22 g -
Popiół 0.73 g -
Sód 239 mg 10% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 16.9 mg 3.1% DV 176% D
Kwas foliowy 33 ug - -
Witamina A 691 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.07 mg 6.2% DV 352% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.1 mg 7.5% DV 426% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.61 mg 3.8% DV 219% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.07 mg 1.5% DV 84.57% D
Witamina B6 0.06 mg 3.3% DV 188% D
Witamina C 9.7 mg 11% DV 616% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 47.9 ug 40% DV 2281% D
Karoten, alfa 70 ug - -
Karoten, beta 380 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 33 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 33 ug - -
Kwas foliowy 0 ug 0% DV 0% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 35 ug 3.9% DV 222% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.46 mg 3.1% DV 175% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 44 mg 3.4% DV 193% D
Miedź 0.06 mg 6.3% DV 362% D
Żelazo 0.65 mg 3.6% DV 206% D
Magnez 18 mg 4.3% DV 245% D
Mangan 0.29 mg 12% DV 708% D
Fosfor 29 mg 2.3% DV 133% D
Potas 146 mg 3.1% DV 178% D
Selen 0.2 ug 0.4% DV 20.78% D
Sód 239 mg 10% DV 594% D
Cynk 0.25 mg 2.3% DV 130% D
Alanina 0.09 g -
Arginina 0.08 g -
Kwas asparaginowy 0.27 g -
Cysteina 0.02 g -
Kwas glutaminowy 0.19 g -
Glicyna 0.07 g -
Histydyna 0.04 g -
Izoletyda 0.07 g -
Leucyna 0.12 g -
Lizyna 0.09 g -
Metionina 0.02 g -
Fenyloalanina 0.07 g -
Prolina 0.07 g -
Seryna 0.1 g -
Treonina 0.08 g -
Tryptofan 0.02 g -
Tyrozyna 0.04 g -
Walina 0.09 g -
Popiół 0.73 g -
Betaina 0.1 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 89.22 g -

Źródła