Rabarbar surowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 21 kcal | - | |
Białko | 0.9 g | 1.8% DV | 171% D |
Tłuszcz | 0.2 g | 0.3% DV | |
Węglowodany | 4.54 g | 1.7% DV | |
Cukry | 1.1 g | - | |
Błonnik | 1.8 g | 6.4% DV | 612% D |
Woda | 93.61 g | - | |
Popiół | 0.76 g | - | |
Sód | 4 mg | 0.2% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 6.1 mg | 1.1% DV | 106% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 102 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 159% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.03 mg | 2.3% DV | 220% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.3 mg | 1.9% DV | 179% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.09 mg | 1.7% DV | 162% D |
Witamina B6 | 0.02 mg | 1.4% DV | 134% D |
Witamina C | 8 mg | 8.9% DV | 847% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 29.3 ug | 24% DV | 2325% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 61 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 5 ug | 0.6% DV | 52.91% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.27 mg | 1.8% DV | 171% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 86 mg | 6.6% DV | 630% D |
Miedź | 0.02 mg | 2.3% DV | 222% D |
Żelazo | 0.22 mg | 1.2% DV | 116% D |
Magnez | 12 mg | 2.9% DV | 272% D |
Mangan | 0.2 mg | 8.5% DV | 812% D |
Fosfor | 14 mg | 1.1% DV | 107% D |
Potas | 288 mg | 6.1% DV | 584% D |
Selen | 1.1 ug | 2% DV | 190% D |
Sód | 4 mg | 0.2% DV | 16.56% D |
Cynk | 0.1 mg | 0.9% DV | 86.58% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.05 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.54 g | 1.7% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.76 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 93.61 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central