Waffle, buttermilk, frozen, ready-to-heat, microwaved - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 289 kcal | - | |
Białko | 6.92 g | 14% DV | 95.78% D |
Tłuszcz | 9.4 g | 12% DV | |
Węglowodany | 44.16 g | 16% DV | |
Skrobia | 38.55 g | - | |
Cukry | 4.5 g | - | |
Błonnik | 2.4 g | 8.6% DV | 59.32% D |
Woda | 36.48 g | - | |
Popiół | 3.04 g | - | |
Sód | 663 mg | 29% DV | |
Cholesterol | 16 mg | 5.3% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 99 ug | - | - |
Witamina A | 1430 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.58 mg | 48% DV | 332% D |
Witamina B12 | 2.44 ug | 102% DV | 704% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.7 mg | 53% DV | 370% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.73 mg | 42% DV | 291% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.24 mg | 4.8% DV | 33.22% D |
Witamina B6 | 1.11 mg | 65% DV | 450% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon) | 10.8 ug | 9% DV | 62.28% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 14 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 64 ug | - | - |
Kwas foliowy | 50 ug | 13% DV | 86.51% D |
Retinol | 429 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.08 mg | - | - |
Tokoferol delta | 1.33 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 4.21 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 429 ug | 48% DV | 330% D |
Witamina E | 0.63 mg | 4.2% DV | 29.07% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 20.8 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 125 mg | 9.6% DV | 66.54% D |
Miedź | 0.06 mg | 7% DV | 48.44% D |
Żelazo | 6.53 mg | 36% DV | 251% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 32.95% D |
Mangan | 0.24 mg | 10% DV | 70.71% D |
Fosfor | 410 mg | 33% DV | 227% D |
Potas | 110 mg | 2.3% DV | 16.2% D |
Selen | 10.1 ug | 18% DV | 127% D |
Sód | 663 mg | 29% DV | 199% D |
Cynk | 0.58 mg | 5.3% DV | 36.49% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.12 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.48 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.8 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.11 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.84 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 44.16 g | 16% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 1.39 g | - | |
Maltoza | 0.34 g | - | |
Skrobia | 38.55 g | - | |
Sacharoza | 2.77 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.04 g | - | |
Cholesterol | 16 mg | 5.3% DV | |
Woda | 36.48 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central