Papryka bananowa surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 27 kcal | - | |
Białko | 1.66 g | 3.3% DV | 246% D |
Tłuszcz | 0.45 g | 0.6% DV | |
Węglowodany | 5.35 g | 1.9% DV | |
Cukry | 1.95 g | - | |
Błonnik | 3.4 g | 12% DV | 899% D |
Woda | 91.81 g | - | |
Popiół | 0.73 g | - | |
Sód | 13 mg | 0.6% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 7.4 mg | 1.3% DV | 99.66% D |
Kwas foliowy | 29 ug | - | - |
Witamina A | 340 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.8% DV | 500% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.05 mg | 4.2% DV | 308% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.24 mg | 7.8% DV | 575% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.27 mg | 5.3% DV | 393% D |
Witamina B6 | 0.36 mg | 21% DV | 1556% D |
Witamina C | 82.7 mg | 92% DV | 6807% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 9.5 ug | 7.9% DV | 586% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 39 ug | - | - |
Karoten, beta | 184 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 29 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 29 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 17 ug | 1.9% DV | 140% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.69 mg | 4.6% DV | 341% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 79.77% D |
Miedź | 0.09 mg | 10% DV | 774% D |
Żelazo | 0.46 mg | 2.6% DV | 189% D |
Magnez | 17 mg | 4% DV | 300% D |
Mangan | 0.1 mg | 4.3% DV | 322% D |
Fosfor | 32 mg | 2.6% DV | 190% D |
Potas | 256 mg | 5.4% DV | 403% D |
Selen | 0.3 ug | 0.5% DV | 40.4% D |
Sód | 13 mg | 0.6% DV | 41.87% D |
Cynk | 0.25 mg | 2.3% DV | 168% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.24 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.03 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.01 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.35 g | 1.9% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.73 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 91.81 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central