Broccoli, chinese, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 22 kcal | - | |
Białko | 1.14 g | 2.3% DV | 207% D |
Tłuszcz | 0.72 g | 0.9% DV | |
Węglowodany | 3.81 g | 1.4% DV | |
Cukry | 0.84 g | - | |
Błonnik | 2.5 g | 8.9% DV | 812% D |
Woda | 93.54 g | - | |
Popiół | 0.79 g | - | |
Sód | 7 mg | 0.3% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 25.3 mg | 4.6% DV | 418% D |
Kwas foliowy | 99 ug | - | - |
Witamina A | 1638 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.1 mg | 7.9% DV | 720% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.15 mg | 11% DV | 1021% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.44 mg | 2.7% DV | 248% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.16 mg | 3.2% DV | 289% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 4.1% DV | 374% D |
Witamina C | 28.2 mg | 31% DV | 2848% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 84.8 ug | 71% DV | 6424% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 983 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 99 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 99 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 82 ug | 9.1% DV | 828% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.48 mg | 3.2% DV | 291% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 100 mg | 7.7% DV | 699% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.8% DV | 616% D |
Żelazo | 0.56 mg | 3.1% DV | 283% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 390% D |
Mangan | 0.26 mg | 11% DV | 1043% D |
Fosfor | 41 mg | 3.3% DV | 298% D |
Potas | 261 mg | 5.6% DV | 505% D |
Selen | 1.3 ug | 2.4% DV | 215% D |
Sód | 7 mg | 0.3% DV | 27.67% D |
Cynk | 0.39 mg | 3.5% DV | 322% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.26 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.08 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.05 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.09 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.01 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.81 g | 1.4% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.79 g | - | |
Betaina | 0.1 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 93.54 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central