Pancakes, plain, prepared from recipe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 227 kcal | - | |
Białko | 6.4 g | 13% DV | 113% D |
Tłuszcz | 9.7 g | 12% DV | |
Węglowodany | 28.3 g | 10% DV | |
Woda | 52.9 g | - | |
Popiół | 2.6 g | - | |
Sód | 439 mg | 19% DV | |
Cholesterol | 59 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 56 ug | - | - |
Witamina A | 196 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.2 mg | 17% DV | 148% D |
Witamina B12 | 0.22 ug | 9.2% DV | 80.76% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.28 mg | 22% DV | 190% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.57 mg | 9.8% DV | 86.29% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.41 mg | 8.1% DV | 71.37% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.7% DV | 23.84% D |
Witamina C | 0.3 mg | 0.3% DV | 2.94% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 12 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 38 ug | - | - |
Kwas foliowy | 26 ug | 6.5% DV | 57.27% D |
Retinol | 53 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 54 ug | 6% DV | 52.86% D |
Minerały ❯
Wapń | 219 mg | 17% DV | 148% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.4% DV | 47.97% D |
Żelazo | 1.8 mg | 10% DV | 88.11% D |
Magnez | 16 mg | 3.8% DV | 33.56% D |
Mangan | 0.2 mg | 8.7% DV | 76.61% D |
Fosfor | 159 mg | 13% DV | 112% D |
Potas | 132 mg | 2.8% DV | 24.74% D |
Selen | 14.9 ug | 27% DV | 239% D |
Sód | 439 mg | 19% DV | 168% D |
Cynk | 0.56 mg | 5.1% DV | 44.85% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.25 g | - | |
Arginina | 0.28 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.42 g | - | |
Cysteina | 0.12 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.57 g | - | |
Glicyna | 0.2 g | - | |
Histydyna | 0.15 g | - | |
Izoletyda | 0.3 g | - | |
Leucyna | 0.51 g | - | |
Lizyna | 0.32 g | - | |
Metionina | 0.15 g | - | |
Fenyloalanina | 0.32 g | - | |
Prolina | 0.58 g | - | |
Seryna | 0.36 g | - | |
Treonina | 0.24 g | - | |
Tryptofan | 0.08 g | - | |
Tyrozyna | 0.24 g | - | |
Walina | 0.34 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.51 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.91 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.38 g | - | |
Kwas masłowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.03 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.02 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.12 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.35 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.51 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 28.3 g | 10% DV |
Inne ❯
Popiół | 2.6 g | - | |
Cholesterol | 59 mg | 20% DV | |
Woda | 52.9 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central