Game meat, raccoon, cooked, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 255 kcal | - | |
Białko | 29.2 g | 58% DV | 458% D |
Tłuszcz | 14.5 g | 19% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 54.3 g | - | |
Popiół | 1.5 g | - | |
Sód | 79 mg | 3.4% DV | |
Cholesterol | 97 mg | 32% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 115 mg | 21% DV | 165% D |
Kwas foliowy | 11 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.59 mg | 49% DV | 386% D |
Witamina B12 | 8.3 ug | 346% DV | 2712% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.52 mg | 40% DV | 314% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.68 mg | 29% DV | 229% D |
Witamina B6 | 0.47 mg | 28% DV | 217% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.7 ug | 1.4% DV | 11.11% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 11 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 11 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.49 mg | 3.3% DV | 25.62% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 8.45% D |
Miedź | 0.19 mg | 21% DV | 165% D |
Żelazo | 7.1 mg | 39% DV | 309% D |
Magnez | 30 mg | 7.1% DV | 56.02% D |
Fosfor | 261 mg | 21% DV | 164% D |
Potas | 398 mg | 8.5% DV | 66.42% D |
Selen | 18 ug | 33% DV | 257% D |
Sód | 79 mg | 3.4% DV | 26.94% D |
Cynk | 2.27 mg | 21% DV | 162% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.03 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.05 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.28 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.08 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.55 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.29 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.13 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.96 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.37 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.1 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.5 g | - | |
Betaina | 15.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 97 mg | 32% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 54.3 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central