Ryba, spot, surowa - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 123 kcal | - | |
Białko | 18.51 g | 37% DV | 602% D |
Tłuszcz | 4.9 g | 6.3% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 75.95 g | - | |
Popiół | 1.06 g | - | |
Sód | 29 mg | 1.3% DV | |
Cholesterol | 60 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 100 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.16 mg | 13% DV | 217% D |
Witamina B12 | 3 ug | 125% DV | 2033% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.22 mg | 17% DV | 275% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7 mg | 44% DV | 711% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.75 mg | 15% DV | 244% D |
Witamina B6 | 0.4 mg | 24% DV | 383% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 30 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 30 ug | 3.3% DV | 54.2% D |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 17.51% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.1% DV | 83.11% D |
Żelazo | 0.32 mg | 1.8% DV | 28.91% D |
Magnez | 42 mg | 10% DV | 163% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.5% DV | 24.74% D |
Fosfor | 186 mg | 15% DV | 242% D |
Potas | 496 mg | 11% DV | 172% D |
Selen | 36.5 ug | 66% DV | 1079% D |
Sód | 29 mg | 1.3% DV | 20.5% D |
Cynk | 0.51 mg | 4.6% DV | 75.39% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.12 g | - | |
Arginina | 1.11 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.9 g | - | |
Cysteina | 0.2 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.76 g | - | |
Glicyna | 0.89 g | - | |
Histydyna | 0.55 g | - | |
Izoletyda | 0.85 g | - | |
Leucyna | 1.51 g | - | |
Lizyna | 1.7 g | - | |
Metionina | 0.55 g | - | |
Fenyloalanina | 0.72 g | - | |
Prolina | 0.66 g | - | |
Seryna | 0.76 g | - | |
Treonina | 0.81 g | - | |
Tryptofan | 0.21 g | - | |
Tyrozyna | 0.63 g | - | |
Walina | 0.95 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.41 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.22 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.16 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.87 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.11 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.31 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.46 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.12 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.06 g | - | |
Cholesterol | 60 mg | 20% DV | |
Woda | 75.95 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central