Babyfood, carrots and beef, strained - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 59 kcal | - | |
Białko | 3.4 g | 6.8% DV | 231% D |
Tłuszcz | 2.5 g | 3.2% DV | |
Węglowodany | 5.7 g | 2.1% DV | |
Cukry | 2.04 g | - | |
Błonnik | 2.6 g | 9.3% DV | 315% D |
Woda | 87.3 g | - | |
Popiół | 0.7 g | - | |
Sód | 69 mg | 3% DV | |
Cholesterol | 8 mg | 2.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 15.9 mg | 2.9% DV | 98% D |
Kwas foliowy | 17 ug | - | - |
Witamina A | 14452 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 56.5% D |
Witamina B12 | 0.3 ug | 13% DV | 424% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.6% DV | 156% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.93 mg | 5.8% DV | 197% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 5.9% DV | 199% D |
Witamina C | 0.8 mg | 0.9% DV | 30.13% D |
Witamina D | 1 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 7.4 ug | 6.2% DV | 209% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 3716 ug | - | - |
Karoten, beta | 6813 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 17 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 17 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 723 ug | 80% DV | 2723% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.65 mg | 4.3% DV | 147% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 22 mg | 1.7% DV | 57.37% D |
Miedź | 0.05 mg | 6% DV | 203% D |
Żelazo | 0.5 mg | 2.8% DV | 94.16% D |
Magnez | 13 mg | 3.1% DV | 105% D |
Mangan | 0.14 mg | 6.1% DV | 206% D |
Fosfor | 45 mg | 3.6% DV | 122% D |
Potas | 226 mg | 4.8% DV | 163% D |
Selen | 2.8 ug | 5.1% DV | 173% D |
Sód | 69 mg | 3% DV | 102% D |
Cynk | 0.8 mg | 7.3% DV | 247% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.92 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.07 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.55 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.29 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 5.7 g | 2.1% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.7 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 8 mg | 2.7% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 87.3 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central