Quail, meat and skin, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 192 kcal | - | |
Białko | 19.63 g | 39% DV | 409% D |
Tłuszcz | 12.05 g | 15% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 69.65 g | - | |
Popiół | 0.9 g | - | |
Sód | 53 mg | 2.3% DV | |
Cholesterol | 76 mg | 25% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 8 ug | - | - |
Witamina A | 243 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.24 mg | 20% DV | 212% D |
Witamina B12 | 0.43 ug | 18% DV | 187% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.26 mg | 20% DV | 208% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.54 mg | 47% DV | 491% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.77 mg | 15% DV | 161% D |
Witamina B6 | 0.6 mg | 35% DV | 368% D |
Witamina C | 6.1 mg | 6.8% DV | 70.6% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 73 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 73 ug | 8.1% DV | 84.49% D |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 10.42% D |
Miedź | 0.51 mg | 56% DV | 587% D |
Żelazo | 3.97 mg | 22% DV | 230% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 57.04% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.8% DV | 8.61% D |
Fosfor | 275 mg | 22% DV | 229% D |
Potas | 216 mg | 4.6% DV | 47.87% D |
Selen | 16.6 ug | 30% DV | 314% D |
Sód | 53 mg | 2.3% DV | 24% D |
Cynk | 2.42 mg | 22% DV | 229% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.26 g | - | |
Arginina | 1.28 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.65 g | - | |
Cysteina | 0.34 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.53 g | - | |
Glicyna | 1.54 g | - | |
Histydyna | 0.7 g | - | |
Izoletyda | 1.01 g | - | |
Leucyna | 1.61 g | - | |
Lizyna | 1.65 g | - | |
Metionina | 0.59 g | - | |
Fenyloalanina | 0.83 g | - | |
Prolina | 0.87 g | - | |
Seryna | 0.94 g | - | |
Treonina | 0.95 g | - | |
Tryptofan | 0.29 g | - | |
Tyrozyna | 0.85 g | - | |
Walina | 1.03 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.42 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.3 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.52 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.1 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.19 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.88 g | - |
Więcej... ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.62 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.14 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.9 g | - | |
Cholesterol | 76 mg | 25% DV | |
Woda | 69.65 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central