Ser tilsit - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 340 kcal | - | |
Białko | 24.41 g | 49% DV | 287% D |
Tłuszcz | 25.98 g | 33% DV | |
Węglowodany | 1.88 g | 0.7% DV | |
Woda | 42.86 g | - | |
Popiół | 4.87 g | - | |
Sód | 753 mg | 33% DV | |
Cholesterol | 102 mg | 34% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 20 ug | - | - |
Witamina A | 1045 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 5.1% DV | 29.9% D |
Witamina B12 | 2.1 ug | 88% DV | 515% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.36 mg | 28% DV | 162% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.21 mg | 1.3% DV | 7.54% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.35 mg | 6.9% DV | 40.71% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 3.8% DV | 22.49% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 20 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 20 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 236 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 249 ug | 28% DV | 163% D |
Minerały ❯
Wapń | 700 mg | 54% DV | 317% D |
Miedź | 0.03 mg | 2.9% DV | 16.99% D |
Żelazo | 0.23 mg | 1.3% DV | 7.52% D |
Magnez | 13 mg | 3.1% DV | 18.21% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 3.32% D |
Fosfor | 500 mg | 40% DV | 235% D |
Potas | 65 mg | 1.4% DV | 8.14% D |
Selen | 14.5 ug | 26% DV | 155% D |
Sód | 753 mg | 33% DV | 193% D |
Cynk | 3.5 mg | 32% DV | 187% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.81 g | - | |
Arginina | 0.85 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.8 g | - | |
Cysteina | 0.14 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.49 g | - | |
Glicyna | 0.5 g | - | |
Histydyna | 0.7 g | - | |
Izoletyda | 1.48 g | - | |
Leucyna | 2.55 g | - | |
Lizyna | 2.04 g | - | |
Metionina | 0.75 g | - | |
Fenyloalanina | 1.36 g | - | |
Prolina | 2.97 g | - | |
Seryna | 1.39 g | - | |
Treonina | 0.9 g | - | |
Tryptofan | 0.35 g | - | |
Tyrozyna | 1.46 g | - | |
Walina | 1.75 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.32 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.4 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 6.07 g | - | |
Kwas masłowy | 0.88 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.75 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.54 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.38 g | - | |
Kwas laurynowy | 1.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 2.61 g | - | |
Kwas palmitynowy | 7.68 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.19 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.88 g | 0.7% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 4.87 g | - | |
Cholesterol | 102 mg | 34% DV | |
Woda | 42.86 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central