Beef, cured, luncheon meat, jellied - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 111 kcal | - | |
Białko | 19 g | 38% DV | 685% D |
Tłuszcz | 3.3 g | 4.2% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 74.6 g | - | |
Popiół | 3.4 g | - | |
Sód | 1322 mg | 57% DV | |
Cholesterol | 34 mg | 11% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.15 mg | 12% DV | 218% D |
Witamina B12 | 5.14 ug | 214% DV | 3859% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg | 22% DV | 403% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.84 mg | 30% DV | 545% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.69 mg | 14% DV | 248% D |
Witamina B6 | 0.25 mg | 15% DV | 265% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Minerały ❯
Wapń | 10 mg | 0.8% DV | 13.86% D |
Miedź | 0.12 mg | 13% DV | 240% D |
Żelazo | 3.45 mg | 19% DV | 345% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 77.22% D |
Mangan | 0.05 mg | 2.3% DV | 40.74% D |
Fosfor | 139 mg | 11% DV | 200% D |
Potas | 402 mg | 8.6% DV | 154% D |
Selen | 16.4 ug | 30% DV | 537% D |
Sód | 1322 mg | 57% DV | 1036% D |
Cynk | 3.55 mg | 32% DV | 581% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.31 g | - | |
Arginina | 1.32 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.62 g | - | |
Cysteina | 0.2 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.63 g | - | |
Glicyna | 1.8 g | - | |
Histydyna | 0.5 g | - | |
Izoletyda | 0.71 g | - | |
Leucyna | 1.31 g | - | |
Lizyna | 1.46 g | - | |
Metionina | 0.42 g | - | |
Fenyloalanina | 0.67 g | - | |
Prolina | 1.25 g | - | |
Seryna | 0.76 g | - | |
Treonina | 0.74 g | - | |
Tryptofan | 0.14 g | - | |
Tyrozyna | 0.51 g | - | |
Walina | 0.82 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.13 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.23 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.09 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.68 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.54 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Popiół | 3.4 g | - | |
Cholesterol | 34 mg | 11% DV | |
Woda | 74.6 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central