Pheasant, cooked, total edible - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 239 kcal | - | |
Białko | 32.4 g | 65% DV | 542% D |
Tłuszcz | 12.1 g | 16% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 54.2 g | - | |
Popiół | 1.3 g | - | |
Sód | 43 mg | 1.9% DV | |
Cholesterol | 89 mg | 30% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 85.8 mg | 16% DV | 131% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 190 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.8% DV | 48.81% D |
Witamina B12 | 0.72 ug | 30% DV | 251% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 116% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.53 mg | 47% DV | 394% D |
Witamina B6 | 0.75 mg | 44% DV | 369% D |
Witamina C | 2.3 mg | 2.6% DV | 21.39% D |
Witamina D | 7 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 4.9 ug | 4.1% DV | 34.17% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 57 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 57 ug | 6.3% DV | 53% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 8.37% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.27 mg | 1.8% DV | 15.06% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 16 mg | 1.2% DV | 10.3% D |
Miedź | 0.08 mg | 9.3% DV | 78.1% D |
Żelazo | 1.43 mg | 7.9% DV | 66.48% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 43.83% D |
Fosfor | 242 mg | 19% DV | 162% D |
Potas | 271 mg | 5.8% DV | 48.25% D |
Selen | 20.7 ug | 38% DV | 315% D |
Sód | 43 mg | 1.9% DV | 15.64% D |
Cynk | 1.37 mg | 12% DV | 104% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.13 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.06 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.12 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.88 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.85 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.3 g | - | |
Betaina | 11.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 89 mg | 30% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 54.2 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central