Peanut butter, reduced sodium - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 590 kcal | - | |
Białko | 24 g | 48% DV | 163% D |
Tłuszcz | 49.9 g | 64% DV | |
Węglowodany | 21.83 g | 7.9% DV | |
Cukry | 9.29 g | - | |
Błonnik | 6.6 g | 24% DV | 79.9% D |
Woda | 1.1 g | - | |
Popiół | 3.17 g | - | |
Sód | 203 mg | 8.8% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 63.5 mg | 12% DV | 39.14% D |
Kwas foliowy | 92 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.12 mg | 10% DV | 33.9% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.11 mg | 8.5% DV | 28.68% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 13.69 mg | 86% DV | 290% D |
Witamina B6 | 0.45 mg | 26% DV | 89.73% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.6 ug | 0.5% DV | 1.69% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 92 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 92 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 9.05 mg | 60% DV | 205% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 41 mg | 3.2% DV | 10.69% D |
Miedź | 0.52 mg | 57% DV | 194% D |
Żelazo | 1.9 mg | 11% DV | 35.78% D |
Magnez | 159 mg | 38% DV | 128% D |
Fosfor | 317 mg | 25% DV | 85.97% D |
Potas | 747 mg | 16% DV | 53.88% D |
Selen | 7.5 ug | 14% DV | 46.22% D |
Sód | 203 mg | 8.8% DV | 29.92% D |
Cynk | 2.78 mg | 25% DV | 85.67% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 14.1 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.62 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 22.96 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.05 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.5 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.14 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 21.83 g | 7.9% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.17 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 1.1 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central